alt
1 oktober 2015

Rabo Zorgcongres 'Grensverleggende zorg'

Om de kwaliteit, toegankelijkheid en betaalbaarheid van zorg voor huidige en toekomstige generaties te waarborgen moeten we buiten de traditionele paden treden: van ziekenzorg naar voorzorg. Grensverleggend denken en doen opent kansrijke perspectieven en geeft nieuwe energie. Dat vraagt om visie, innovatie en ondernemerschap. 


Op donderdag  1 oktober organiseert Rabobank voor het eerst het landelijke Rabo Zorgcongres ‘Grensverleggende zorg’ in Media Plaza, Jaarbeurs te Utrecht .  Een congres voor medici, bestuurders en ondernemers in de Nederlandse gezondheidszorg die willen bijdragen aan een vitale en productieve samenleving.

Tijdens het congres wordt de medische wereld op een verrassende manier in contact gebracht met ondernemers buiten de zorg. Deze ondernemers gaan er de komende jaren voor zorgen dat alle grenzen in de medische wereld worden verlegd. U kunt aan den lijve ondervinden hoe innovatieve ondernemingen vorm geven aan een vitale toekomst.


Programma
09.00 uur  Ontvangst
10.00 uur  Welkom door Rien Nagel, lid van de raad van bestuur van de Rabobank
10.15 uur  Key note speaker, wordt nader bekend gemaakt
10.45 uur  Michel van Schaik, directeur gezondheidszorg Rabobank - De noodzaak van grensverleggende zorg
11.00 uur  Boeiende koplopers en veranderaars van het Nederlands zorglandschap zijn uitgenodigd. Deze sprekers vertegenwoordigen het voorbeeld van grensverleggende zorg. Ook internationaal verschuiven zij grenzen, hun cases zijn toonaangevend en rijken tot ver over onze landsgrens. Gedreven door hun passie staan zij bekend als klinisch leiders.

  • Prof. dr. Bas Bloem, hoogleraar neurologie aan het Radboudumc te Nijmegen en medeoprichter ParkinsonNet
  • Jacquelien Noordhoek, Directeur Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting (NCFS)
  • Prof. dr. Rob Pieters, Medical & Scientific Officer Prinses Maxima Centrum te Utrecht
  • Jannette Spiering, Directeur klantgroep PG Vivium Zorggroep en onder andere verantwoordelijk voor Vivium Hogewey te Weesp

12.30 uur  Lunch
13.30 uur - 16.30 uur Drie workshoprondes, De workshops zijn ingedeeld in 5 thema's en per thema worden er 3 workshops gegeven:

  • Transformationeel leiderschap
  • Alternatieve financiering
  • Voeding & gezondheid
  • Innovatie & digitalisering
  • Transparantie & kwaliteit

16.30 uur Borrel

Naast een aantrekkelijk programma biedt de Rabobank ook een innovatiemarkt en een meet&greet ruimte.

Innovatiemarkt
De gehele dag zal er een innovatie belevingsmarkt zijn waar een 20-25 ondernemers (vanuit de gezondheidszorg, voedingsindustrie) hun propositie presenteren. Doel voor de deelnemers aan het congres is (zorg)innovaties zelf te ervaren en tevens te merken hoe ver de markt al is. Ondernemers zelf kunnen in gesprek komen met investeerders of andere afnemers.

Boost voor uw netwerk
De gehele dag zal er een meet&greet ruimte ingericht zijn, waar het mogelijk is even te werken, netwerken of een vooraf gemaakte afspraak te laten plaatsvinden. 
Ongeveer drie weken voor aanvang van het congres, krijgen deelnemers toegang tot een netwerk-app. Zo kunnen deelnemers al vóór het evenement contact zoeken met andere bezoekers en haalt zij het maximale uit deze dag.

Dit event is uitsluitend op uitnodiging te bezoeken.