alt
1 oktober, 15 oktober en 5 november 2018

Ondernemersavonden

Op 1 oktober, 15 oktober en 5 november 2018 organiseren wij onze jaarlijkse ondernemersavonden. Dit keer met als thema: groei.
 

Aanmelden

Waarom? De Nederlandse economie heeft de wind in de zeilen. Veel ondernemers gaan de toekomst positief tegemoet en zien weer kansen. Toch groeit een groot deel van de bedrijven niet. Daarom vinden wij het belangrijk om het thema groei prominent op de agenda te zetten.

Groei is een breed begrip. We spreken niet alleen over groei in omzet maar ook over groei in kwaliteit en professionaliteit. Over groei en verandering van de markt en kansen daarin. En over groei van de maatschappelijke relevantie. Daarom heeft iedere avond zijn eigen groei-thema. Je bent van harte welkom op één, twee of alle drie de avonden.
Aanmelden voor een of meerdere avonden kan via de buttons boven en onder aan de pagina.

Programma
Op deze avonden staan voorbeelden, studies en leerpunten uit het dagelijkse leven van de sprekers centraal. Avonden waarop we vragen opwerpen, samen zoeken naar antwoorden en we nieuwe inzichten delen. Avonden waarop we schudden, rammelen en zagen aan de fundamenten van ondernemers en waarop we samen werken aan groei.
 

Persoonlijke groei 

Keer op keer blijkt dat ondernemers die zichzelf blijven ontwikkelen succesvoller zijn dan ondernemers die dat niet doen. Reden genoeg om ons eens te verdiepen in persoonlijke groei. Dat doen we op deze avond met Ben Tiggelaar en Joseph Oubelkas. Zij nemen ons mee in hun “persoonlijke groei verhaal”.

Dr. Ben Tiggelaar is onafhankelijk schrijver, spreker en gedragswetenschapper. Hij studeert al ruim 30 jaar op de onderwerpen leiderschap en verandering. Zijn streven: individuen en organisaties helpen hun dromen om te zetten in actie. Op een positieve én effectieve manier.
Joseph Oubelkas zat 1637 dagen onterecht vast in verschillende Marokkaanse gevangenissen. Toch is hij niet depressief, rancuneus of als slachtoffer teruggekomen, maar juist sterker, veerkrachtiger en positiever.

Digitale groei

Digitale ontwikkelingen zorgen ervoor dat leven, werken en ondernemen drastisch veranderen. Op deze avond nemen Marelle van Beerschoten en Richard van Hooijdonk ons mee in de enerverende toekomst. Verwacht een inspirerende wake-up call over robots, internet-of-things, big data en 4-D printing. En ook de praktische toepassingen waarmee jij als ondernemer aan de slag kan.

Marelle van Beerschoten helpt met haar bedrijf Digital Shapers bedrijven een weg te vinden in de ‘digitale jungle’. Bewustwording van de kansen die digitalisering biedt is daarin de eerste stap.
Richard van Hooijdonk is trendwatcher en futurist. Zijn presentatie gaat over de impact van nieuwe technologie op de manier waarop we leven, werken en ondernemen.

Duurzame groei

Vanuit de samenleving klinkt een steeds sterker wordende roep om duurzame bedrijfsactiviteiten. De overheid stimuleert daarnaast groene groei: een economie die in omvang toeneemt zonder dat dat nadelig is voor klimaat, water, bodem, grondstoffen en biodiversiteit. Door duurzame oplossingen te bedenken kunnen bedrijven hun concurrentiepositie versterken. Maar hoe pak je dit aan? Thomas Rau en Aart Roos laten hun visie zien op duurzame groei.

Aart Roos voormalig CEO van Koninklijke Auping bv kwam in 2012 aan het roer van het familiebedrijf in Deventer. Zijn doel was: continuïteit van Auping met 100 % circulaire bedrijfsvoering in 2020. Duurzaamheid begint voor Aart Roos met de vraag of het product of de dienst welke geleverd wordt echt nodig is, of van toegevoegde waarde is.
Thomas Rau is ondernemer, architect, innovator, inspirator en visionair. Hij laat zich in al zijn handelen leiden door wat er in de toekomst nodig is en niet door wat op dit moment haalbaar is. Thomas weet je met zijn enthousiasme, energie én humor te overtuigen van de ingrijpende stappen die nodig zijn om de omslag van duurzaamheid naar levensvatbaarheid te maken.

Aanmelden