alt
30-09-2018

Rabo Herfsttintentocht van boer tot bord

Banking for food

De Rabobank ziet het als haar opdracht om bij te dragen aan het verbeteren van de voedselproductie en het duurzamer voeden van de wereld. We noemen dit Banking for Food. Een van de grootste prioriteiten is het terugbrengen van de voedselverspilling. De Rabobank zelf kan maar beperkt direct iets doen tegen voedselverspilling. We kunnen wel veel impact maken, door oplossingen waar klanten mee bezig zijn te versterken, samen met partners.’
De Rabobank helpt daarom zakelijke klanten om duurzaam te ondernemen en grondstoffen te hergebruiken. Maar de bank wil ook consumenten stimuleren om slimmer met voedsel om te gaan en minder te verspillen.

Onze fietstocht staat dit jaar in het teken van ‘Banking for Food’. De fietstocht voert u door de prachtige natuur van de Achterhoek en langs diverse (agrarische) bedrijven. U krijgt een groot deel van de voedselketen (van boer tot bord) te zien. Het blijft nog een verrassing welke bedrijven u gaat bezoeken. Wél kunnen we de regio verklappen. Er wordt een prachtige route uitgezet tussen Steenderen en Hummelo.

De fietstocht is interessant, leerzaam en leuk voor de hele familie!
Tijdens de fietstocht ziet u een groot deel van de voedselketen. Daarnaast bezoekt u bedrijven waar u anders niet zo snel zou komen. Ook voor kinderen is dit een leuke ontdekkingstocht.   Op een laagdrempelige manier maken ze kennis met (h)eerlijk eten en worden zich bewust van de natuur. Ze raken bekend met de oorsprong van ons eten en het boerderijleven. Voor ieder wat wils deze dag. Zo kunt u deelnemen aan een quiz, kijken door een VR-bril, (h)eerlijke hapjes proeven en nog veel meer.

OPGAVE GESLOTEN