alt
Vanaf 16 maart 2017

Rabo MKB Collegetour

De Rabo MKB Collegetour is speciaal ontwikkeld voor die ondernemer die zich wil laten inspireren en hun kennis willen verbreden op onderwerpen die hem of haar elke dag aangaan. U krijgt praktische handvaten en na iedere bijeenkomst gaat u geïnspireerd naar huis en u bouwt een nieuw netwerk op.

Aanpak
Voorafgaand aan elke bijeenkomst sturen wij u een paar vragen toe. Die dienen enerzijds om u een idee te geven waar we het over gaan hebben en anderzijds om samen met andere ondernemers hierover te discussiëren.

Programma
• Marketing, trends en ontwikkelingen
• Succesvol innoveren
• Hoe staan we er voor?
• Business modellen

Marketing, trends en ontwikkelingen
De omgeving is een ‘moving target’; in elke periode ziet het perspectief er weer anders uit. U gaat samen een aantal maatschappelijke, bedrijfsmatige en organisatorische trends verkennen. Welke van die trends voor de groep relevant zijn wordt door de groep zelf bepaald.
Docent: Drs. P. (Paul) Turken werkte meer dan 20 jaar als marketing- en managementconsultant. Tegenwoordig doceert en adviseert hij, vervult hij verschillende commissariaten en is hij board counselor.

Succesvol innoveren
Van alle innovatieprojecten haalt 80% de markt niet. Wat u kunt doen om bij de succesvolle 20% te horen, leert u in deze bijeenkomst. Centraal staan de 10 essentiële activiteiten om succesvol het innovatiedoolhof te doorlopen.
Docent: Drs. G. (Gijs) van Wulfen is professioneel spreker, auteur en trainer over innovatie en design thinking. Hij is al 4 jaar op rij gekozen in de top 10 van de internationale innovatie bloggers.

Hoe staan we er financieel voor?
In deze bijeenkomst staat finance centraal. Weten we eigenlijk hoe we er voor staan op dit moment en hoe belangrijk is dat om te weten? Welke financiële ratio’s zijn belangrijk en hoe kunnen we deze beïnvloeden?
Docent: Drs. H.C.A. (Hinrich) Slobbe is oprichter en directeur van Wizfiz. Hij geeft advies en trainingen op het gebied van financieel management.

Business modellen
Deze avond staat in het teken van de Bedrijfs Analyse Methode (BAM model). Hierin gaat het over het verbeteren van de bedrijfsresultaten, het analyseren van kosten en opbrengsten en de externe ontwikkelingen die hierbij een rol spelen.
Docent: Dr. S.A. (Alex) Klein MBA is docent, schrijver, publicist en presentator op de gebieden van finance, strategie en marketing. Hij legt complexe concepten op een inspirerende wijze uit.

Data donderdagavonden
16 maart 2017, 6 april 2017, 20 april 2017, 11 mei 2017

Programmatijden
19.00 uur ontvangst
19.30 uur aanvang programma
22.00 uur einde programma

Vragen
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling bedrijven via 0544-474744 of via bedrijven.noa@rabobank.nl.

Locatie
Rabobank Noord- en Oost- Achterhoek
Oude Winterwijkseweg 1
7141 DE GROENLO

Eigen bijdrage
€ 250,- per persoon/vrij van btw

Ga naar het inschrijfformulier